Portada Sant Pol de Mar Societat

Sant Pol de Mar incorpora gossos als equips de rescat de les platges

Les platges de Sant Pol de Mar compten des d’aquest estiu amb nous socorristes. No és que s’hagi ampliat la plantilla de vigilants ni que l’Ajuntament hagi contractat una altra empresa per fer el servei de rescat. Els nous socorristes són gossos.

Es tracta d’una prova pilot pionera a Catalunya que es va engegar el passat mes de juliol a partir d’una col·laboració entre l’entitat sense ànim de lucre Newfywater, que es dedica a la preparació de socorristes i gossos per efectuar salvaments; Marsave, l’empresa que té la concessió de vigilància de les platges de Sant Pol i l’Ajuntament. La prova va sortir tan bé que totes les parts han signat un contracte pel qual el servei es prestarà de forma continuada fins a finals d’estiu a les platges del municipi.

Ramsés Martí, cap operatiu del grup de rescat aquàtic caní de Newfywater, ha explicat a maresme360 que el gos és com un vigilant més de l’equip.

El gos i el socorrista treballen conjuntament. En el moment que sorgeix la necessitat de fer un rescat el gos entra a l’aigua darrere del socorrista, que agafa la víctima i després tots dos surten de l’aigua agafats al gos. L’aventatge d’aquest sistema és que el socorrista no ha de reservar energia per sortir de l’aigua amb la víctima.


Publicitat

Marti també ha explicat que Sant Pol de Mar ha estat el primer municipi on s’ha fet la prova pilot de rescat amb gossos a les platges i el primer municipi de l’Estat en signar un contracte per efectuar el servei.

Podríem dir que els primers gossos que treballen en tasques de salvament a les platges de l’Estat, són a Sant Pol de Mar, ja que els altres dos municipis que han fet proves pilot no han acabat desenvolupant el servei.

Ramsés Martí ha explicat l’origen de la iniciativa.

Tot va començar perquè un dels membres de Newfywater és de Sant Pol i va proposar fer una prova pilot que va agradar molt a totes les parts. A partir d’aquí es va començar a estudiar la viabilitat de la seva implantació definitiva, sobretot pel que fa a la presència de gossos a les platges, que és un tema a vegades conflictiu.

Altres poblacions, com Canet de Mar i Barcelona, s’han interessat per incorporar la figura del gos els equips de rescat de les seves platges.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*