Economia Portada

Continua la disminució de l’atur al Maresme

Atur Maresme

Més d’un miler de maresmencs i maresmenques han trobat feina durant el mes de juny segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. Aquesta xifra representa un descens del 3,88% respecte al mes anterior i d’un 12,68% si la comparem amb el mateix mes del 2016.

Segons el Consell Comarcal, la reducció de l’atur s’ha registrat en tots els grups econòmics i tots els grups d’edat. També s’ha detectat una baixada de la desocupació en gairebé tots els municipis de la comarca, excepte a Montgat, Òrrius i Sant Vicenç de Montalt, on ha augmentat lleugerament. Per altra banda, a Arenys de Mar no hi ha hagut cap variació.

Pel que fa als sectors d’activitat, el sector serveis és el que ha registrat percentualment un major descens de la desocupació -com es habitual en aquestes dates- amb un 4,58%. Segueix el col·lectiu SOA, que agrupa les persones sense ocupació anterior, amb una baixada del 4,06%; l’agricultura amb una disminució del 3,02%; la indústria amb un descens del 2,57% i la construcció que ha registrat una baixada de l’1,14%.

Més de la meitat de les persones aturades són dones

Tot i que la baixada de l’atur registrada al Maresme durant el mes de juny ha abastat tots els grups d’edat i persones dels dos sexes, el col·lectiu femení continua patint especialment la desocupació. De les 25.202 persones actualment inscrites com a demandants de feina, 14.370 són dones, el que representa el 57% del total. El pes del col·lectiu femení dins el conjunt de persones sense feina al Maresme ha crescut 3 punts en els 6 primers mesos de l’any.


Publicitat

Les estadístiques posen de manifest que, si bé la recuperació de l’ocupació és general en ambdós sexes, va a un ritme més lent entre les dones. Aquesta tendència ha quedat palesa també durant el mes de juny: mentre el descens de l’atur entre els homes ha estat del 5,18%, el percentatge entre les dones ha estat del 2,87%. Aquesta diferència també s’aprecia en la comparativa interanual. La reducció percentual de la desocupació en el col·lectiu masculí és del 16,37% i del 9,69 en el femení.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*