Uncategorised

El Síndic insta l’Ajuntament d’Arenys de Mar a netejar l’abocador de pneumàtics

El Síndic de Greuges ha instat l’Ajuntament d’Arenys de Mar que actui “sense més demora” i netegi l’abocador de pneumàtics ubicat al terme municipal. A més, el Síndic també ha instat l’Agència de Residus de Catalunya que “efectuï les actuacions pertinents d’assistència i de cooperació per restituir el medi, regenerar l’espai degradat i garantir la salut i la seguretat públiques”.

En una nota de premsa, el Síndic posa de manifest “la inactivitat de les administracions davant aquest abocador il·legal” del qual, segons assenyala, tenen constància des de l’any 2002. Critica que el consistori s’ha limitat a iniciar procediments administratius perquè els propietaris dels terrenys s’encarreguessin del desmantellament de l’abocador, en lloc “d’adoptar mesures d’urgència pel risc que comporta la situació, tant per al medi ambient com per a la salut de les persones”.

Per altra banda, el Síndic també ha demanat informació d’ofici dels 19 suposats abocadors incontrolats de la demarcació de Barcelona als municipis corresponents per saber si s’havien adoptat mesures per retirar-los. Fins al moment, se n’ha acreditat la retirada en 11 casos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*