Uncategorised

Calella estudia com regular l’ús d’habitatges d’ús turístic

L’Ajuntament de Calella ha decidit aturar temporalment la concessió de noves llicències per a habitatges d’ús turístic. L’objectiu és estudiar si els requisits tècnics i urbanístics que regulen aquesta activitat “són els més adequats” per pacificar els problemes de convivència que ha originat darrerament l’exercici d’aquesta activitat a la ciutat. En una nota de premsa, el consistori calellenc també explica que aquest estudi ha de “permetre que aquesta activitat pugui ser desenvolupada d’una manera harmònica amb els altres usos urbanístics previstos en el sòl urbà”.

“Hem de regular per millorar, sempre en benefici de l’interès general”, ha explicat el tinent d’alcaldia responsable de l’àrea de Territori, Jordi Sitjà. Per altra banda els habitatges d’ús turístic han suposat dues dificultats extra: la repercussió en el sector turístic i la repercussió en el mercat d’habitatges de lloguer convencional. Aquest segon punt mereix especial atenció ja que segons l’Ajuntament, l’increment d’habitatges d’ús turístic 
“ha tensionat la posició de la demanda i la oferta en el mercat, el que ha suposat un increment del preu dels lloguers i un descens important en els habitatges d’ús social”.

Ara, el consistori aturarà durant un any les llicencies per a habitatges d’ús turístic per estudiar com enfocar el tema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*