Maresme

El Maresme s’uneix en contra de l’extracció de sorra de les platges de la comarca

Platja de Vilassar de Mar. Foto: Aj. Vilassar de Mar

La Plataforma “Preservem el Maresme”, diversos Ajuntaments maresmencs i el Consell Comarcal del Maresme s’han posicionat en contra de la decisió del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient d’extreure sorra del litoral maresmenc per portar-la a les platges de s’Abanell i La Marina de Blanes (La Selva).

Concretament, el Ministeri vol extreure 100.000 m3 de sorra del Delta de la Tordera -entre Blanes i Malgrat de Mar- i 50.000 m3 del litoral d’Arenys de Mar que es portarien a les platges de Blanes per solventar el problema -ja crònic- de la falta de sorra en aquesta zona de la Selva Marítima.

En una reunió extraordinària del Comissionat del Litoral celebrada recentment, tots els assistents han coincidit que si aquesta mesura es tira endavant ” ho patirà el fons marí, la resta de platges de la comarca i també els aqüífers de Palafolls” segons una nota de premsa del Consell Comarcal del Maresme. El Comissionat també demanarà la implicació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en aquest assumpte.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, ha defensat que “cal cercar solucions globals enlloc d’improvitzar treballs puntuals i ha reclamat que, abans d’actuar, es tingui en compte la veu del territori”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*