Uncategorised

Investiguen possibles adjudicacions irregulars de pisos de protecció oficial a Mataró

L’Ajuntament de Mataró ha obert una investigació per aclarir la possible adjudicació irregular d’almenys sis pisos de protecció oficial en règim de lloguer per part de l’exgerent de l’empresa municipal PUMSA. Les adjudicacions s’haurien fet entre els anys 2009 i 2013 a persones que o bé no estaven a la llista única de sol·licitants d’habitatge de lloguer social o no els tocava encara accedir a un pis per la seva posició a la llista d’espera en aquell moment.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que el Consell d’Administració de PUMSA va tenir coneixement de l’assumpte el dimecres 12 de novembre i que ja s’ha posat en coneixement de la Junta de Portaveus del consistori. En el comunicat també s’explica que l’Ajuntament “revisarà totes les adjudicacions de pisos socials que han tingut lloc en els últims quatre anys així com els controls interns de l’empresa municipal pel que fa al sistema d’adjudicació dels habitatges”. Per altra banda, l’alcalde ha demanat al secretari municipal un informe per valorar les possibles irregularitats així com un informe sobre les mesures jurídiques que caldria emprendre. Els fets també s’han posat en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

En aquests moments hi ha 349 persones inscrites a la llista única de sol·licitants d’habitatge social a Mataró. L’empresa pública PUMSA compta amb un parc de 229 habitatges destinats a aquest propòsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*