Uncategorised

Malgrat i Pineda implanten la recollida selectiva de residus orgànics

Pineda de Mar i Malgrat de Mar s’han afegit als municipis que gestionen la recollida d’escombraries de particulars separant els residus orgànics de la resta. L’Ajuntament de Pineda de Mar ha començat a fer-ho aquest mes d’octubre pels barris del centre de la població i preveu que a finals d’any el sistema ja estigui implantat a tot el municipi. A Malgrat de Mar començaran a fer-ho el mes de novembre.

Als nous contenidors de color marró s’hauran de llençar les restes de fruita i verdura, closques d’ou, restes de carn o peix, el pa, restes de cafè i infusions, els taps de suro, les petites restes de jardineria o el paper de cuina. Els dos Ajuntaments ja han iniciat una campanya d’informació i repartiran cubells per les llars per facilitar la separació de les restes orgàniques.

La normativa que regula la recollida selectiva de fracció orgànica és una directiva europea assumida per la Generalitat de Catalunya, amb la qual cosa tots els
municipis estan obligats a prestar el servei. A Malgrat de Mar la recollida de màteria orgànica va començar al 2010 als establiments considerats com a grans productors d’escombraries (comerços, escoles, residències, restaurants i establiments turístics). Segons l’Ajuntament, actualment hi participen una vuitantena d’aquests grans productors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*