Uncategorised

La majoria dels plens dels Ajuntaments del Maresme donen suport al 9N

La major part dels municipis maresmencs (26 de 30) han celebrat o celebraran en els propers dies un ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: donar suport institucional a la consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya. La majoria dels Ajuntaments que donaran suport a la consulta sobiranista estan governats (amb majoria o mitjançant pactes amb altres partits) per CiU i ERC. Són els consistoris d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana i Tordera.
Per la seva banda, Sant Cebrià de Vallalta (on governa una coalició formada per Tots per Sant Cebrià, PSC, ICV i ERC) i Vilassar de Dalt (governat per Grup d’Esquerres de Vilassar de Dalt, Opció per Vilassar, ERC i PSC) també s’han afegit a la iniciativa. A Malgrat de Mar, on governa PSC i PP, l’oposició (formada per CiU, ERC i ICV-EUiA) ja ha demanat la convocatòria del ple extraordinari.

Els tres Ajuntaments restants (Pineda de Mar, Palafolls i Dosrius) no donaran suport a la consulta del 9N. En el cas de Pineda de Mar, el consistori està governat per majoria absoluta pel PSC. A Dosrius els socialistes mantenen un pacte de govern amb el PP i a Palafolls el PSC governa amb l’únic suport del regidor d’ICV-EUiA.

La moció i convocatòria de plens extraordinaris és una iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència. Les actes dels plens on es reflecteixi el suport del consistori a la consulta es lliuraran al President de la Generalitat, al Parlament i a diverses institucions europees.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*