Uncategorised

Discreta reducció de l’atur al Maresme durant el mes d’agost

L’atur ha tornat a baixar al Maresme durant el mes d’agost tot i que la xifra de desocupats s’ha reduit de manera molt discreta, només en 15 persones. La part positiva és que al conjunt de la província de Barcelona i de Catalunya la desocupació ha augmentat. En el cas del Maresme la discreta reducció l’han protagonitzat els sectors de la construcció, l’agricultura i el col·lectiu de persones SOA (Sense Ocupació Anterior) segons l’anàlisi mensual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.

Ara la taxa de desocupació al Maresme és del 15,6%, un percentatge que es manté superior al provincial (14,9%) i al català (14,5%). La comparativa interanual és positiva ja que ara hi ha un 6,47% menys de persones aturades que fa un any. En xifres absolutes, al Maresme hi ha 35.644 persones sense feina, de les quals 18.793 són dones i 16.851 homes.

La reducció de l’atur s’ha donat en 12 dels 30 municipis de la comarca. Els descensos més destacats s’han produït a Pineda de Mar, Calella, Canet de Mar, El Masnou i Arenys de Mar. Mataró es manté com el municipi amb una taxa d’atur més elevada (20,04%) i Cabrera de Mar el que manté la més baixa (8,79%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*