Uncategorised

El tricentenari serà el protagonista de la 34a Fira de Calella i l’Alt Maresme

La celebració del Tricentenari serà el tema central de la 34a Fira de Calella i l’Alt Maresme que s’ha presentat en roda de premsa aquesta setmana. La Fira, que tindrà lloc del 19 al 23 de setembre al Passeig Manuel Puigvert, compartirà protagonisme amb la Festa Major de la Minerva, com ja és habitual en els darrers anys. El pressupost és de 200.000 euros, el mateix que l’any passat, tot i que d’aquesta xifra s’han descomptar les diferents aportacions -tant d’administracions com del sector privat- que s’han de confirmar en els propers dies segons ha explicat l’alcaldessa Montserrat Candini. El comissari del Tricentenari Miquel Calçada assistirà a l’acte d’inaguració.

Aquesta edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme porta el títol “ Erem, som i serem” i culmina el monogràfic “Catalunya, les arrels d’un país únic”, fruit d’un conveni entre el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament a través del qual la Fira s’ha dedicat en els darrers anys a diferents terrotoris del país. Segons ha explicat l’alcaldessa “el context actual ha permès que el colofó d’aquests tres anys de monogràfics dedicats a Catalunya acabessin en un moment tant important com és el de la celebració del Tricentenari”.

Quant al programa d’activitats destaquen les actuacions de La iaia i
la cobla Bisbal Jove. Pel que fa a la zona del monogràfic serà un espai que
“transportarà als visitants a la vida a principis del segle XVIII, també a
través de la gastronomia” segons un comunicat de l’Ajuntament. En total hi participaran 130 expositors i es calcula una afluència d’uns 70.000 visitants.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*