Uncategorised

Un miler d’aturats menys al Maresme durant el mes de maig

Les xifres de l’atur registrat durant el mes de maig al Maresme han tornat a donar dades positives. Segons l’anàlisi que de forma mensual fa l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la desocupació a la comarca ha baixat en 999 persones i ja s’acumulen 10 mesos consecutius de reducció. A més, la davallada de l’atur s’ha registrat a 26 dels 30 municipis de la comarca i ha afectat a tots els grups d’edat i a tots els sectors.

Ara, al Maresme, hi ha 37.351 persones sense feina, 2.547 menys que ara fa un any. El 70,74% del descens de l’atur s’ha concentrat en el col·lectiu d’homes (-704), entre els quals hi ha una taxa d’atur del 14,8%. La taxa d’atur entre les dones s’eleva fins el 18,2%, essent la mitjana comarcal del 16,4%.

El sector on s’ha donat una major reducció de l’atur ha estat el dels serveis (625 aturats menys). També hi ha hagut un descens a la indústria (-175); a la construcció (-164); a l’agricultura (-25) i al col·lectiu SOA (Sense ocupació anterior) amb 10 aturats menys.

L’atur durant el mes de maig ha baixat en gairebé tots els municipis del Maresme. Només en tres poblacions (Cabrils, Sant Cebrià de Vallalta i Vilassar de Dalt) s’ha registrat un mínim augment i a Sant Iscle de Vallalta no s’han registrat canvis. Per altra banda, Pineda de Mar continua sent el municipi amb més desocupació, amb una taxa d’atur del 21,44%, seguit de Mataró amb un 20,88%.


Publicitat

Josep Lluís Vidal – @jvidalto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*