Uncategorised

Els ‘Maduixots’ omplen la plaça de l’Ajuntament de Calella en la seva estrena oficial

La plaça de l’Ajuntament de Calella s’ha omplert de gom a gom aquest dissabte a la tarda per donar suport al bateig o estrena oficial dels Maduixots, la colla de Castellers de l’Alt Maresme formada a finals de l’any passat. Els castellers de l’Alt Maresme, que agrupen unes 150 persones de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Tordera, Palafolls, Sant Pol de Mar i Blanes, han estat acompanyats pels veterans Capgrossos de Mataró i els Marrecs de Salt, que han fet de padrins. Els Castellers de l’Alt Maresme han pogut lluir per primer cop la camisa vermella, la seva indumentària oficial que va ser escollida en assemblea com a símbol de la maduixa de l’Alt Maresme.

Marc Ruiz, el cap de colla, ha explicat que “han estat cinc mesos i mig d’assajos, d’aprendre a fer castells desde zero i també de coneixement personal entre tots els membres de la colla”. Ruiz també s’ha referit a l’origen del sobrenom dels Maduixots: “Algú el va proposar mig en broma després d’escollir el color de la camisa i al final l’hem adoptat”. El cap de colla dels Maduixots ha comentat per altra banda que, després d’aquesta etapa inicial, l’objectiu més immediat del grup és consolidar-se dins el món casteller.

La colla de Castellers de l’Alt Maresme va nèixer oficialment el 30 de novembre de 2013 quan es va fer la presentació i l’assemblea fundacional al Centre Cívic de Malgrat de Mar. Des de llavors han fet algunes actuacions a Tordera i Palafolls. És la primera colla castellera que neix amb la voluntat expressa de representar diversos municipis tal com recullen els seus estatuts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*