Uncategorised

Calella presenta un projecte per finançar els estudis d’FP dual a Alemanya

Calella ha presentat el projecte per joves Catazub2014, una iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’entitat Bridge4Mobility que té com a objectiu facilitar que els joves catalans que vulguin realitzar una FP dual remunerada a Alemanya ho puguin fer.

Durant els tres anys i mig que sol durar l’FP dual, els estudiants cobren 818 euros nets mensuals. El programa també subvenciona els cursos d’alemany, que es fan a Catalunya i tenen un cost de 3.720 euros; el trasllat, amb 500 euros i 2 viatges per visitat a la família amb un import de 300 euros per viatge d’anada i tornada. En total, l’estudiant rep més de 30.000 euros mentre duren els seus estudis.

L’àmbit de les professions que es poden aprendre és divers: mecànics de diverses especialitats, professions del sector de la restauració, professions en l’àmbit sociosanitari i també professions en els sectors d’informàtica, comerç, logística i indústria química. El requisit és tenir entre 18 i 30 anys i, segons el tipus de professió, l’ESO, el batxillerat o un grau mitjà d’FP.

El dimecres 12 de març, a les 18.00 h, es farà una sessió informativa a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri, on s’explicaran tots els detalls de la iniciativa i com funciona el procés de selecció.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*