Uncategorised

Malgrat, Calella i Mataró aproven sancionar els bancs que tinguin habitatges permanentment buits

Els plenaris municipals dels Ajuntaments de Malgrat de Mar, Calella i Mataró han aprovat en les sessions ordinàries d’aquest mes de febrer sancionar les entitats bancàries que tinguin habitatges buits de forma permanent en aquests municipis. A Malgrat de Mar i Mataró la proposta s’ha aprovat per unanimitat i a Calella ha tingut el vot favorable de tots els grups municipals menys el del PP, que ha optat per l’abstenció.

A Calella la moció ha estat impulsada per la PAH i portada al Ple per CiU, ERC i PSC, que han votat de forma favorable mentre que el PP ha optat per l’abstenció. En un comunicat, la recent creada secció local d’ICV a Calella, ha expressat la seva felicitació a la PAH i es compromet “a vetllar per tal que es doni compliment al que s’ha aprovat”. En el cas de Malgrat de Mar la moció ha estat impulsada per CiU, ERC i ICV-EUiA.

En el cas de Mataró la moció també s’ha portat al Ple a iniciativa dels grups de CiU, PSC i ICV-EUiA i ha rebut el suport de tots els regidors del consistori. El Ple de febrer, que va tenir lloc el passat dijous, va votar per unanimitat una proposta de resolució per sancionar les entitats financeres i altres grans empreses que tenen immobles permanentment desocupats. La proposta la van presentar els grups municipals d’ICV-EUiA, PSC i CiU. El text aprovat pel consistori de la capital del Maresme preveu la possibilitat d’imposar fins a tres sancions que poden arribar als 100.000 euros si en el termini fixat, el banc no ha ocupat l’habitatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*