Uncategorised

Arrenquen les obres de cablejat per interconnectar amb banda ampla els 30 municipis del Maresme

Han començat a Premià de Mar les obres de cablejat de banda ampla. El projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Maresme, aspira a què els 30 municipis de la comarca estiguin interconnectats amb la fibra òptica. Es tracta d’una acció que pretén donar servei a les administracions locals i organismes públics dependents i, posteriorment, a la ciutadania, al comerç i a la indústria.

L’execució de les obres arriba més tard del previst. El projecte va ser aprovat l’any 2011, però és ara quan comença a ser una realitat. Segons el President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, el retard del projecte es deu a què l’anterior equip de govern del Consell Comarcal el va deixar deslligat: “ens vam trobar amb un projecte a mig fer, sense les partides pressupostàries, ni els estudis geològics i arqueològics d’obres, i sense comunicar-ho als diversos ajuntaments de la comarca”.

El projecte es divideix en dues fases, la primera en la qual s’abastiran de fibra òptica 19 dels 30 municipis, començant per la part sud del Maresme. El termini de realització d’aquest primer pas és de 8 mesos. Pel que fa a la segona fase, suposarà l’arribada del cablejat als 11 municipis restants i la finalització de les obres corresponents. Alfons Molons, Conseller Delegat de Cooperació Municipal i Planificació del Consell Comarcal del Maresme, ha evidenciat la satisfacció de dur a terme tal projecte. “Aquest govern ha apostat i ha arriscat molt per poder fer realitat aquest projecte que és tan important per a la comarca”, ha declarat Molons.

El finançament per a la implantació del cablejat de banda ampla prové del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC), el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i fons propis del Consell Comarcal del Maresme. Aquest projecte, que implicarà més velocitat i abaratiment de costos de connexió a la xarxa, també suposarà que el Maresme esdevingui Smart County o comarca intel·ligent, gràcies a la comunicació i interconnexió entre serveis i ciutadans.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*