Uncategorized

Mataró inaugura aquest diumenge la segona biblioteca municipal

Aquest diumenge Mataró inaugura la segona biblioteca pública de la ciutat, un equipament amb 2.060 metres quadrats útils de superfície i que compta amb un fons documental inicial de 22.100 documents. La inauguració del nou equipament, que ha comptat amb una inversió de gairebé 4,5 milions d’euros, està prevista en un acte que tindrà lloc a les 11h i que comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i de l’alcalde de Mataró, Joan Mora.

La nova biblioteca, que porta el nom del filòleg i historiador mataroní Antoni Comas, se suma a les ja existents Pompeu Fabra i Caixa Laietana -aquesta última de propietat privada- i s’ha instal·lat en un edifici modernista rehabilitat on fins els anys 80 hi havia l’escorxador municipal, entre els carrers d’Enric Prat de la Riba, Don Quixot i Francisco Herrera. El nou equipament compta amb 17.800 llibres, 4.300 documents audiovisuals i 141 subscripcions a diaris i revistes. Estarà oberta al públic 41 hores setmanals.

Una de les novetats tecnològiques que incorpora la biblioteca Antoni Comas és el servei d’autopréstec per radiofreqüència, que permet als usuaris autogestionar el préstec de documents, reduint així el temps d’espera i alliberant el personal de les tasques més mecàniques per tal que puguin dedicar més temps a l’atenció personalitzada i el foment de la lectura.
La jornada d’inauguació inclourà diverses activitats festives com una cercavila de gegants, actuació castellera, narració de contes i balls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*