Uncategorized

Les millores de la mobilitat al Maresme començaran a aplicar-se a partir del segon semestre

El darrer Ple del Consell Comarcal del Maresme ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (format per PSC, CiU i ERC), amb l’abstenció del PP i amb el vot en contra d’ICV el document que recull les propostes per a la mobilitat del Maresme. Aquest text recull les actuacions que es faran al Maresme en matèria de mobilitat a curt, mig i llarg termini.

El document ha estat elaborat de forma conjunta per la Comissió Especial de Mobilitat creada al Consell Comarcal el 2008 i pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. En aquest document s’analitzen les infraestructures viàries i ferroviàries de la comarca i proposa diverses millores a més d’especificar que abans del 30 de setembre d’aquest any s’aprovarà un calendari d’execució i es determinaran les previsions financeres tot concretant ja les actuacions per l’any 2010.

Una de les actuacions més importants és la bonificació dels peatges de la C-32 al seu pas pel Maresme. Al peatge troncal i lateral de Vilassar de Dalt: la bonificació acumulativa en els dies feiners serà del 20% per als vehicles ecològics, del 20% per als vehicles amb ocupació alta (3 o més ocupants) i del 25% per aquells usuaris que realitzin més de 16 viatges al mes de dilluns a divendres. Aquestes bonificacions es poden anar acumulant de manera que els vehicles que compleixin tots els requisits arribarien a obtenir un descompte del 65% de l’import del peatge.

Al peatge troncal de Santa Susanna, en el moment que entri en servei el tram Palafolls-Tordera de la C-32 s’articularà un descompte singular en la barrera troncal de Santa Susanna per als usuaris amb origen o destí Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, i que accedeixin per l’anllaç 130 (Malgrat de Mar – Palafolls – Tordera). Consistirà en no aplicar a aquests usuaris, de manera temporal, l’increment del 30% previst en la concessió per al moment de l’entrada en servei del tram Palafolls-Tordera de la C-32.


Publicitat

Aquests criteris es modificaran en el moment que s’aprovi definitivament l’estudi informatiu de la Ronda del Baix Maresme amb bonificacions acumultatives que podran arribar fins al 85% en les barreres troncal i laterals de Vilassar de Dalt. I es tornarà a modificar en el moment que s’iniciïn les obres per part del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Ronda del Baix Maresme i fins al seu acabament, de manera que s’augmentarà la bonificació que podrà arribar al 100% tant en els peatges troncals i laterals de Vilassar de Dalt com en els transits interns del Maresme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*