Uncategorized

L’atur puja al setembre a la majoria de municipis del Maresme

El mes de setembre ha estat dolent per les xifres de l‘atur al Maresme. Les dades que ha analitzat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme mostren que durant el mes passat es van quedar sense feina a la comarca 767 persones (488 homes i 279 dones), amb la qual cosa la taxa d’atur comarcal s’ha tornat a situar entorn al 17%, quan durant els darrers mesos s’havia estabilitzat en poc més del 15%. La taxa d’atur maresmenca és superior a la mitjana de la província de Barcelona (16,3%) i a la de Catalunya (15,9%).

En total ara hi ha 39.279 persones aturades al Maresme, sent el sector serveis el més castigat. A més, les dades mostren una evolució a l’alça de persones aturades ja que ara hi ha 2.481 persones aturades més que fa any. Aquest augment afecta a tots els grups d’edat, tot i que el més afectat és el del col·lectiu d’entre 30 i 44 anys.

L’anàlisi per sectors mostra que l’industrial és l’únic que ha tingut un comportament positiu ja que el volum de demandants de feina aturats s’ha vist reduït en 43 persones. A la resta hi ha hagut un increment de la desocupació, sobretot en el sector serveis, amb un 94% de nous aturats, bàsicament per la finalització dels mesos més importants de la temporada turística. De la resta de col·lectius, 55 consten com a SOA (sense ocupació anterior), 25 pertanyen a la construcció i 10 a l’agricultura.

L’atur ha pujat a gairebé tots els municipis


Publicitat

A excepció d’Alella, Argentona, Òrrius i Tiana, que han registrat un lleuger descens de la desocupació, la resta de municipis de la comarca ha tancat el mes de setembre amb un increment d’aturats. Destaquen les poblacions amb un important pes de l’economia turística com Malgrat de Mar, amb un augment del 7,92%, seguit de Palafolls (7,73%), Pineda de Mar (7,24%), Santa Susanna (7,08%) i Calella (6,43%).

Dos municipis mantenen encara la seva taxa d’atur per sobre del 20%: Mataró (21,49%) i Pineda de Mar (20,78%), seguits de Tordera amb un 19,92% i Sant Iscle de Vallalta (19,23%). En canvi no arriben al 10% les poblacions de Cabrera de Mar (9,14%), Teià (9,17%), Alella (9,61%), Cabrils (9,86%) i Sant Vienç de Montalt (9,91%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*