Uncategorized

El curs escolar comença al Maresme amb un increment de més de 2.000 alumnes

Aquest dimecres han començat les classes els alumnes de segon cicle de l’educació infantil i l’educació primària i aquest dijous ho fan els dels ensenyaments d’educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. El 19 de setembre serà el torn dels alumnes dels cicles formatius de grau superior, els ensenyaments de règim especial, les escoles oficials d’idiomes i els centres i aules de formació de persones adultes. Són les dates d’inici del curs escolar 2012-2013 que aquest dimecres ha presentat en roda de premsa el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Josep-Vicent Garcia.

Enguany, l’inici de curs està marcat per les retallades de personal, les poques inversions i mobilitzacions a les portes d’alguns centres educatius. Pel que fa a les xifres, al Maresme s’ha registrat un increment de 2.061 alumnes respecte el curs passat. Les ràtios d’alumnes als centres maresmencs també s’han incrementat, especialment a l’ESO, on es donen percentatges d’entre el 72 i el 77% de classes amb 30 alumnes o menys.

Pel que fa a les inversions, enguany la comarca estrena dos nous centres: l’Escola Els Alocs de Vilassar de Mar, que va enllestir el trasllat de l’equipament a finals del mes de maig, i l’Escola Marta Mata de Mataró. La inversió entre els dos centres ha estat de més de 8,5 milions d’euros. Respecte als centres projectats, el Director de Serveis Territorials ha senyalat com a prioritats la contrucció dels nous instituts de Cabrils, Sant Vicenç de Montalt i Pineda de Mar.

Formació dual


Publicitat

Aquest curs 2012-2013 introdueix també la formació professional dual. Es tracta d’una modalitat d’ensenyament que aposta perquè l’empresa i el centre docent compateixin la responsabilitat de formar els alumnes, compaginant la formació amb una feina en una empresa relacionada amb els estudis que cursa.

Al Maresme aquesta modalitat es posa en funcionament amb un cicle formatiu de comerç que s’imparteix a l’Institut Thos i Codina de Mataró amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de Mataró i l’Associació de Comerciants del nou centre de Mataró.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*