Uncategorized

El govern de Rajoy elimina les Mancomunitats i reforça el paper de les Diputacions

Reforma sense precedents -també en l’àmbit local- a la vista. El govern central ha aprovat en el Consell de Ministres d’aquest divendres la majoria de les reformes anunciades en el Congrés dels Diputats i amb les que pretén estalviar al voltant de 65.000 milions d’euros.

Una de les mesures més destacades és l’eliminació de les mancomunitats de serveis -com la Mancomunitat de Residus de l’Alt Maresme ubicada a Malgrat de Mar- i el reforç del paper de les Diputacions provincials. A partir d’ara, fins i tot, els municipis de menys de 20.000 habitants que no ofereixen uns serveis amb una mínima qualitat hauran de cedir les seves competències a la Diputació corresponent, que haurà d’assumir-les. Els criteris per determinar la qualitat dels serveis estan encara per determinar però tot apunta a que la situació financera del consitori en qüestió i, per tant, el seu nivell d’endeutament, seran determinants.

El govern de l’Estat també ha confirmat la reducció dels càrrecs electes locals (regidors) en un 30%, una mesura que no s’aplicarà de manera immediata i haurà d’esperar a les properes eleccions municipals. En cas d’haver-se dut a terme s’haurien produït canvis en el mapa polític d’alguns consistoris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*