Uncategorized

La CUP demana que la biblioteca de Caixa Laietana s’integri a la xarxa pública després de la fallida de Bankia

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Mataró, Xavier Safont-tria, ha demanat aquest dijous que la biblioteca de Caixa Laietana s’integri a la xarxa pública de biblioteques ja que la fallida de Bankia, grup al que pertany l’entitat maresmenca, “tindrà conseqüències en la seva obra social”.

En un comunicat, la CUP reclama un acord de cessió a l’Ajuntament per part de l’entitat bancària del fons bibliogràfic i documental -que es calcula que ascendeix a uns 400.000 volums- i la integració de l’equipament a la xarxa pública de biblioteques, procés que s’hauria d’acordar entre el banc i les administracions (Ajuntament, Consell Comarcal i Diputació). La CUP també demana mantenir l’actual emplaçament de la biblioteca i un compromís de conservar els llocs de feina i els drets laborals dels treballadors.

No és la primera vegada que la CUP formula aquesta petició. El mes de gener el grup polític ja va presentar una al·legació al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2012 on demanava un conveni entre l’Ajuntament i Caixa Laietana per tal de convertir l’equipament en una biblioteca pública mentre no es posi en marxa la de l’Escorxador.

Actualment Mataró té dues biblioteques, una de pública (Pompeu Fabra) i una de privada (Caixa Laietana). Hi ha construïda una segona de pública (l’Escorxador) però encara no ha entrat en funcionament i s’ha de projectar una tercera de titularitat pública. L’obra social de Caixa Laietana també gestiona l’Ateneu que porta el mateix nom de l’entitat.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*