Uncategorized

L’Ajuntament d’Argentona expropiarà la casa Puig i Cadafalch per mig milió d’euros

Finalment la casa d’estiu de l’arquitecte Puig i Cadafalch a Argentona, declarada bé cultural declarat d’interès nacional, serà de titularitat municipal. El consistori ha anunciat que ha arribat a un acord amb l’actual propietària de l’immoble, besnéta de l’arquitecte, per un adquirir-lo per un valor de 507.000 euros, un import que inclou la taxació que han fet els serveis tècnics municipals i els béns i mobles de la casa. El finançament de la compra es farà amb recursos propis de l’Ajuntament afrontarà en un període de tres anys.

L’adquisió de la Casa Puig i Cadafalch permetrà aturar el procés de degradació de l’edifici i afrontar la rehabilitació, que es calcula que podria tenir un cost aproximat de dos milions d’euros. Segons el consistori, en una primera fase es faria la reparació de la coberta per resoldre el problema de goteres i filtracions.

L’Ajuntament també contempla traslladar algun servei municipal i convertir l’edifici modernista en un centre d’investigació i recerca de la figura i obra de Puig i Cadafalch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*