Uncategorized

Miquel Ángel Martínez: ‘En aquest mandat no hi haurà grans obres, només farem un manteniment de les que s’han fet’

Com valora aquests primers mesos del govern municipal?

Tenim un criteri i una coherència a l’hora de fer les coses i, sobretot, apliquem la llògica i el treball. La línia estratègica que vam fer servir el mandat anterior ens ha donat molts bons resultats. Per tant, seguirem amb la mateixa. Nosaltres teníem una prioritat, que era mantenir l’equilibri pressupostari i que els resultats de tresoreria donessin un resultat positiu. Penso que som dels pocs municipis del país amb resultats pressupostaris positius. És a dir, no patim com molts altres municipis. I el nivell d’endeutament és baixíssim comparat amb altres poblacions. D’altra banda som conscients que en aquest mandat s’han acabat les grans infraestructures i les grans obres.
Sant Vicenç de Montalt té uns equipaments que són envejats per la majoria de pobles del Maresme. Tenim CEIPS, camps de futbol, centres cívics etc. Tota aquesta tasca es va concretar, o més bé es va embrionar durant el mandat 1999-2003, quan vaig ser regidor, i aquest últim mandat hem enllestit les grans obres que ens faltaven. Aquest mandat hi haurà un seguiment de manteniment i no es gravarà els vilatans. Considerem que hem de ser bons gestors. Aquesta és una finalitat i un objectiu que ara estem aconseguint.

El grup de l’oposició 9Sant Vicenç diu que el soci de govern de CiU, el socialista Lluís Bisbal, va reconèixer que l’Ajuntament té un important deute provocat per l’aparcel·lament de Can Rams. Això és cert? Si és així, de quina quantitat es tractaria?

Per estar al govern s’ha de tenir experiència. I moltes vegades es diuen coses que no són certes. En cap moment el regidor de gestió econòmica diu que l’Ajuntament té un important deute. En absolut. No és cert. El que passa és que l’Ajuntament ha de fer front a les quotes d’urbanització perquè hi ha una cessió per part de 3 propietaris de parcel·les que són municipals. Aquesta quota s’està pagant i s’està fent de forma fraccionada. Inicialment eren 300.000 euros que ara ja són una mica menys. Li podria dir a aquesta gent que el primer que han de fer és saber de gestió municipal i d’hisenda econòmica, bàsicament perquè el romanent de tresoreria de 2010 és de més de 200.000 euros. El resultat pressupostari també és positiu. Hi han molts aspectes que deixen de banda per desconeixement. Alguns imports no es poden reconèixer com a deute perquè ja estan reflectits en el pressupost. L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt està sanejat al 100%. Veníem d’una situació molt complicada i vam estar a punt d’entrar en un pla de sanejament. Vam haver de demanar un pla econòmic-financer. Des que CiU governa els resultats pressupostaris de cada any han estat positius i en un moment de forta crisi econòmica. Recomano a aquesta gent que sapigui de què parla perquè dóna la impressió que no és així.


Publicitat

El mateix grup també reclama un reglament que reguli la participació dels regidors en els mitjans de comunicació de l’Ajuntament. S’està treballant en això?

Ja està enllestit. El que passa és que van a salt de mata. Reclamen el que sigui. Entren mocions sense consensuar res. I després en el plenari el govern els hi tomba. Però no perquè no siguin peticions llògiques, sinó perquè el govern ja les ha treballat. S’ha de buscar un consens abans de presentar les mocions. Li acabo d’enviar un correu a una de les persones de 9Sant Vicenç dient-li que el reglament ja està fet. Abans de publicar res un s’ha d’assessorar. És com amb el tema de que a l’estació de Caldes hi hagi el nom de Sant Vicenç. Ja hem parlat amb l’Ajuntament de Caldes i amb Adif. Perquè presenten una moció demanant això? Volem un consens o volem publicitar-nos? Després es troben que estan reclamant coses que ja estan fetes o s’estan treballant.

També critiquen a l’equip de govern que “ja no hi ha voluntat d’estendre la mà” i que ara els recriminen les formes de les propostes que presenten. Què en pensa?

L’estesa de mà va ser per part de CiU, que té 6 regidors. I no van voler entrar al govern. S’ha de saber que és estar al govern i que és estar a l’oposició. El que no es pot fer és governar des de l’oposició. Això ho han d’aprendre. Nosaltres estenem la mà des del consens però el que no es pot fer és anar per lliure. Una moció o una proposta és una cosa molt seria. Si volen presentar una moció parlem-la, consensuem-la, anem a veure què es pot fer i després veurem si la presentem o no. Un exemple és la moció en defensa de la llengua que han presentat. ERC també ha presentat una en el mateix sentit però ja ens ha dit que la discutirem i la consensuarem en la comissió informativa del plenari. CiU i PSC també han presentat la seva, però no les ha publicat al seu web. El que esperem és arribar a un consens per fer una moció única en la que tots els partits s’hi sentin reflectits. No és pot anar per lliure i, si ho fem, hi ha consequències.

L’escola de música ha celebrat el quinzè aniversari i s’han ampliat els cursos. És un bon moment oi?

He d’agrair que el Govern hagi estat sensible amb aquesta escola. Primer perquè partíem d’un dèficit de 120.000 euros i es tracta d’un ensenyament no reglat. Aquesta situació no es podia aguantar i vam agafar una línia d’austeritat i de rigor. Teníem que eixugar aquest deute i, a més, homologar i acreditar els estudis per tal de poder optar a una subvenció del Departament d’Ensenyament. A més, l’equipament es va traslladar de lloc perquè l’anterior emplaçament no permetia l’homologació en no poder garantir l’eliminació de les barreres arquitectòniques.
La regidora d’educació ha fet una tasca molt lloable i fonamental perquè aquesta escola de música tingués vida. L’oferta actual l’estàvem reclamant des de fa molt de temps. Una escola de música ha de viure del poble, li ha de donar vida. No pot ser que la gent no hi participi o, fins i tot, que no sapigui que existeix. L’ampliació de l’oferta ha afavorit la conjunció d’instruments per crear corals, bandes etc.

El municipi forma part del que es coneix com “les tres viles”. S’està treballant en algun projecte actualment?

Els 3 municipis sempre hem anat en aquesta direcció. Els tres alcaldes sempre ens hem entès bé i ha afavorit el fet que els 3 som del mateix partit polític i que, a més, ja ens coneixíem personalment. Vam apostar per mancomunar esforços. Els serveis conjunts que es donen han produït un estalvi important per als tres municipis. Estem treballant en totes les direccions. Vam signar un conveni marc que explicava el que estic argumentant i a partir del qual vam començar a mancomunar esforços. Un exemple és el conveni de governació, pioner a tot l’Estat i del qual diverses localitats ens han demanat informació. Aquest conveni permet, per exemple, que les 3 policies locals vagin a la una, que estiguin coordinades, que es prestin material entre elles, que col·laborin en els controls de pas i que quan hi hagi un delicte o robatori permeti aplicar el que es coneix com a tancament de gàbia. Aquest sistema permet que en les 3 poblacions hi hagi poca delinqüència. El nostre índex és més baix que el d’altres pobles. També hem signat un conveni amb els Mossos d’Esquadra perquè sempre hem considerat que la seguretat és fonamental.
A nivell de turisme destacaria accions com vendre els tres municipis de forma conjunta a l’exterior. O amb el tema de la netega d’equipaments municipals, el fet d’anar a una abarateix el cost. O en coses més petites com la necessitat de cadires per la festa major. Abans les llogàvem. Ara ens les deixem entre els 3 pobles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*