La Selva Portada Riudarenes Societat

Govern i administracions locals presenten una al·legació conjunta a la MAT

La Generalitat de Catalunya i les administracions locals han presentat una al·legació conjunta d’oposició al traçat de la MAT entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes. La proposta d’esmena reclama aprofundir en els treballs tècnics que ha fet la taula de treball.

Aquest dimarts la Generalitat i les administracions locals s’han reunit per abordar la situació de l’actual traçat de la MAT. Les parts han decidit presentar una al·legació conjunta de disconformitat on s’oposen a la proposta actual del traçat de la línia elèctrica de 400 kV per alimentar la subestació de Riudarenes.
Les administracions selvatanes que subscriuen la proposta són els ajuntaments de Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Maçanet de la Selva, Sils, Vilobí d’Onyar, Sant Dalmai, Salitja, Riudellots de la Selva i Caldes de Malavella. També el Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona han subscrit la proposta.

Minimització de l’impacte ambiental de la MAT

L’al·legació reclama aprofundir en els treballs tècnics que ha fet la taula de treball per trobar la millor solució per reforçar el subministrament elèctric al sud de Girona. Així, Generalitat i alcaldes demanen minimitzar l’impacte ambiental i social i buscar una alternativa debatuda a la taula de treball.

El text, a més, demana que “s’avaluïn els desenvolupaments socials i econòmics del territori des de la visió del nou escenari de transició energètica amb una xarxa elèctrica ajustada i dimensionada a les necessitats reals del territori i la integració de les energies renovables”. Amb tot, les parts que han presentat l’al·legació volen que es proposin a la taula de treball tècnic les solucions existents “per tal d’avaluar les que minimitzin el seu impacte mediambiental i social”. La finalitat, diuen, és “mitigar els efectes d’aquesta infraestructura”.


Publicitat

D’altra banda, aquest dijous acabava el termini per a presentar les al·legacions al projecte de la MAT. En total, i després de la campanya impulsada per la Plataforma No a la MAT, s’ha presentat un total de 1.500 al·legacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*