Política Portada Vidreres

Vidreres incorpora la figura del Síndic Municipal de Greuges

LAjuntament de Vidreres ha incorporat la figura del Síndic Municipal de Greuges a l’Administració perquè els ciutadans puguin expressar els seus suggeriments. Aquesta figura, també coneguda com a Defensor de la Ciutadania, té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns del municipi.
Vidreres ha incorporat el Síndic Municipal de Greuges a l’Ajuntament amb l’objectiu que els veïns “puguin dir la seva i sentir-se partícips d’allò que passa al seu voltant”. El Síndic, que també es coneix com a Defensor de la Ciutadania, ha de vetllar perquè l’Administració resolgui expressament, dins el termini i en la forma escaient, les peticions i recursos que li hagin estat formulats. Així mateix, també ha de garantir que no es produeixin supòsits d’inactivitat material de l’Administració.
El Síndic examina i resol les queixes formulades i actua com a mediador envers les parts enfrontades -sempre que les parts ho consentin. A més, pot proposar fórmules de conciliació o acord, respectant i sense entrar dins les competències del Jutge de Pau del municipi. 

Informe anual de les actuacions

L’administració municipal i tots els organismes que la conformen hauran de vetllar i auxiliar “amb caràcter preferent i urgent” el Síndic municipal de Greuges en les seves tasques. Amb tot, anualment s’elaborarà un informe on es recullin totes les actuacions desenvolupades pel Síndic al llarg de l’exercici. Aquesta figura també podrà participar en els consells consultius i de participació que hi ha o que hi puguin haver en el municipi.
Aquesta nova incorporació forma part del projecte L’Ajuntament t’escolta, a partir del qual l’Ajuntament vol “donar més eines de participació i comunicació als vidrerencs i vidrerenques perquè puguin expressar els seus suggeriments”. 
El ple ordinari de l’Ajuntament de Vidreres ha aprovat per majoria absoluta la dedicació i retribució de la figura del Defensor de la Ciutadania. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*