Cultura Lloret de Mar Portada

"Lloret, zona agrícola Km 0", una exposició per a repassar el passat agrícola de Lloret

L'exposició "Lloret, zona agrícola Km 0" es pot visitar des d'aquest cap de setmana a Can Saragossa. Foto: Aj. Lloret

L’Ajuntament de Lloret i l’Associació RRALL, amb el suport de l’Arxiu Municipal, obren les portes de l’exposició “Lloret, zona agrícola Km 0“. L’exposició, que repassa el passat agrícola de Lloret, es pot visitar des d’aquest cap de setmana a Can Saragossa.
“Lloret, zona agrícola Km 0” vol explicar els orígens agraris de la vila. I és que el conreu de la terra va ser durant anys una pràctica estesa i arrelada a la població. Ara, l’Ajuntament de Lloret i l’Associació RRALL, amb el suport de l’Arxiu Municipal, volen apropar al públic com era la vida i el dia a dia d’un Lloret de pagesos i terrassans. També es vol reivindicar el conreu de la terra i els terrassans; homes i dones que durant tota una vida es van dedicar a conrear terres alhora que practicaven la pesca.

“Lloret, zona agrícola Km 0” es podrà visitar fins al 2022

L’exposició es pot visitar des d’aquest cap de setmana a Can Saragossa. Durant més d’un any, fins al 31 de maig de 2022, l’exposició estarà oberta al públic en aquest espai. La voluntat, explica el president de RRALL, Rafel Roig de Llobet, és “posar en relleu i a l’abast del públic el passat agrícola de Lloret”. L’exposició vol mostrar al visitant el fons d’eines, estris i objectes que el RRALL ha salvat, restaurat, conservat, descrit i catalogat durant més de deu anys de treball. Així mateix, es vol donar a conèixer el dia a dia i la pràctica de l’activitat agrícola de Lloret.
Per la seva banda, la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha destacat que “Lloret té un passat estretament vinculat amb el mar, però aquesta exposició també reivindica una part del passat de Lloret que potser no s’ha explicat tant com és el Lloret rural i agrícola; un Lloret de vinyes, de camps i masies, i que conviu amb el Lloret vinculat al mar i la pesca, i amb el passat indià”.
L’exposició s’estructura en cinc àrees on el visitant trobarà una selecció d’eines, estris i objectes, així com unes lones de grans dimensions amb textos explicatius i imatges que provenen de diferents fons custodiats al Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*