Economia La Selva Portada

El servei de creació d'empresa del Consell Comarcal atèn 212 nous emprenedors el 2020

Emprèn en femení 2019. Foto: Centre - Eix de Negoci

El servei de creació d’empresa del Consell Comarcal de la Selva ha fet balanç de la feina feta durant el 2020, l’any de la pandèmia del coronavirus. En total s’han atès 212 nous emprenedors, una xifra que consolida la tendència de creixement dels darrers anys. Pel que fa l’assessorament en la posada en marxa d’un negoci, s’han avaluat 78 projectes emprenedors, que han acabat amb la creació de 48 empreses i 70 nous llocs de treball. En total, s’han assessorat 398 empreses, entre noves i existents.
El servei, que es presta a El Centre-Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners i de forma itinerant en diversos municipis de la comarca, ofereix unes sessions individualitzades d’informació i orientació en diversos aspectes com el pla d’empresa, el finançament o les subvencions existents.
Per altra part, durant el 2020 un total de 108 empreses van ser assessorades en la fase de suport a la consolidació -de 0 a 3 anys de vida- i en el cas de seguiment es va donar suport a la consolidació. Pel que fa les empreses assessorades amb seguiment PIME, és a dir les que fa més de tres anys des de la posada en marxa del seu negoci, durant el passat any van ser un total de 290 les que van rebre assessorament.

Formació i accions de sensabilització

Les accions de formació també han tornat a tenir un pes important en l’estratègia d’acompanyament als emprenedors i emprenedores. Durant el 2020 es van fer un total de 37 de tallers de formació amb més de 200 alumnes assistents. Durant els dos primers mesos, les sessions varen ser presencials però arran de la COVID-19, el model online es va imposar durant la resta de sessions formatives. També s’han dut a terme diverses accions de networking i sensibilització.
Actualment hi ha un total de 12 punts d’atenció del servei als municipis de Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, La Cellera de Ter, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Tosa de Mar, Vidreres i Vilobí d’Onyar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*