Economia Portada Vilobí d'Onyar

El nombre de passatgers de l'aeroport de Girona baixa un 97,96%

2a mostra sabateta Arenys de Mar. Foto: Enric Forriols

L’aeroport de Girona ha registrat 947 passatgers en tot el mes de novembre, un 97,96% menys que el mateix mes de l’any passat. Les restriccions de mobilitat i la finalització de la temporada turística implica una davallada en el nombre d’usuaris que han trepitjat la terminal gironina. De fet, les companyies que porten més passatgers a l’aeroport gironí no n’han portat cap durant el novembre.
A banda de la baixada en nombre de passatgers, també ha caigut el nombre de vols comercials. En tot el mes de novembre només s’han enlairat i aterrat 109 avions comercials, un 72,26% menys que l’any passat. El transport de mercaderies, en canvi, segueix creixent; en concret, aquest novembre ho ha fet un 22,82% respecte del novembre de 2019.

Important davallada del nombre de passatgers

La situació de l’aeroport de Girona segueix crítica a causa de la pandèmia. Les restriccions de mobilitat, el tancament de bars i restaurants i la finalització de la temporada d’estiu han fet caure en picat el nombre de passatgers que han trepitjat la terminal de Vilobí. El novembre només hi han passat 947 persones, un 97,96% menys de les que ho van fer durant el mes de novembre de 2019. I és que les principals companyies com ara Ryanair o Pobeda Airlines no han tingut passatgers. De fet, només hi ha hagut 109 vols comercials en tot el mes.
Si es comptabilitzen totes les operacions a la terminal de Vilobí, aquest novembre s’han enlairat i aterrat 866 avions. Aquesta xifra suposa un 37,7% menys que el mateix mes del 2019. Pel que fa a les mercaderies, l’aeroport gironí segueix creixent. Al llarg del novembre s’han transportat 7.509 kg, un 22,82% més dels que es van transportar el mateix mes de l’any passat. Aquesta xifra també és lleugerament superior al nombre de kg transportats durant el mes d’octubre (2,48%), quan es van comercialitzar 7.327 kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*