Arbúcies Portada Societat

Arbúcies crea una borsa d’habitatge social adreçada a joves i gent gran

L’Ajuntament d’Arbúcies crearà una borsa d’habitatge social adreçada a joves i gent gran a partir d’immobles que fa dos anys que estan desocupats. A més, la nova ordenança no descarta sancions de fins a 12.000 euros a grans propietaris d’habitatges que estiguin en desús més de dos anys.
El govern d’Arbúcies està estructurant una borsa d’habitatge social per disposar d’aquests immobles que es troben en desús des de fa dos anys. L’objectiu principal del projecte és dotar Arbúcies d’un nombre important d’habitatges de lloguer adreçades, principalment, a joves que busquen el seu primer pis, gent gran amb problemes de mobilitat i famílies que necessiten accés a un lloguer assequible.
En aquesta primera fase del projecte l’Ajuntament està elaborant un primer cens d’habitatges buits. Per a fer-ho, compta amb la col·laboració de l’empresa d’arquitectura colomenca Contorns, vinculada a projectes d’economia social.

Sancions de fins a 12.000 als grans propietaris d’habitatges en desús

Paral·lelament, el darrer ple municipal va aprovar dues ordenances reguladores d’expedients administratius per detectar habitatges en situació de desús que es puguin posar a disposició de l’Ajuntament per a promoure’n el lloguer. La mesura afectarà grans propietaris i fons d’inversió o entitats financeres. En aquest sentit, si no responen del requeriment, podran ser sancionats amb multes d’entre 3.000 i 12.000 euros. 
A més, les àrees d’Habitatge, Atenció a les persones i Joventut de l’Ajuntament d’Arbúcies estan elaborant la base de dades d’accés a la borsa. Per a fer-la es tenen en compte els criteris de publicitat, objectivitat i lliure concurrència, que han de garantir la igualtat d’oportunitats i l’accés universal a la borsa. La regidora de Joventut, Judit Prat, considera que el projecte és una aposta fonamental del consistori. I és que, ha dit, “per primer cop tindrem unes polítiques públiques dirigides a donar eines al nostre jovent en l’àmbit de l’habitatge”.
Arbúcies preveu acabar l’any 2021 amb una borsa de 15 habitatges socials.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*