Blanes Política Portada

Blanes destina 850.000€ per fer front a la Covid-19

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat la modificació del pressupost vigent per a destinar 850.000€ a fer front a la Covid-19, el temporal Glòria i altres mesures. El ple, celebrat el passat dijous, també va aprovar subvencions per projectes de cooperació i per a les entitats culturals.
El consistori ha aprovat modificar l’actual pressupost 2020 vigent en 850.000€ per autoritzar diverses operacions comptables. La partida es destinarà majoritàriament a cobrir les necessitats generades per la crisi sanitària i pel temporal glòria. La resta d’aquesta quantitat corresponen a diverses millores en diferents àmbits. Del total de 850.000€, 654.774,49€ són per fer front a la Covid-19 i el Glòria. Pel que fa a la crisi sanitària, més
de 130.000€ corresponen a despeses en Serveis Socials i Habitatge.
La modificació del pressupost ha comptat amb els vots a favor del govern, JxB i el regidor no adscrit. Per la seva banda, el PSC s’ha abstingut i C’s ha votat en contra de la modificació.

Projectes de cooperació i entitats culturals

El ple també ha aprovat augmentar les subvencions a projectes de cooperació i entitats culturals. En aquest sentit, ambdós punts han estat aprovats per unanimitat. En el cas dels projectes de cooperació, s’ha augmentat la dotació en relació a l’anterior edició i s’hi han destinat 37.000€. Durant anys, aquesta quantitat havia estat de 25.000€.
Pel que fa a les subvencions per a entitats culturals, s’ha modificat els supòsits per a solicitar-les perquè aquelles entitats afectades per la Covid-19 també ho puguin fer. Enguany es destinaran 18.500€ a les entitats que justifiquin la petició, independentment de la seva activitat.
El ple de Blanes també ha aprovat la modificació dels estatuts del Consorci de la Costa Brava, així com de les bases per a l’atorgament d’ajuts per a la rehabilitació d’edificis als barris de S’Auguer i Sa Massaneda. A més, per segona vegada, el grup municipal de C’s va haver de retirar la moció relacionada amb l’okupació d’habitatges per l’esmena a la totalitat del govern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*