Uncategorized

El sector de flor i planta ornamental estima unes pèrdues inicials de 9,5 milions d’euros per l’onada de fred

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar, ha xifrat en 9,5 milions d’euros les pèrdues inicials del sector per l’onada de fred dels últims dies. Aquesta xifra, però, és provisional i podria augmentar. El Mercat calcula que 8,5 milions d’euros correspondrien a plantes cultivades a l’exterior i el milió restant a les que es troben dins d’hivernacles sense calefacció.

Fins aquest dijous el Maresme ha patit 7 nits seguides amb temperatures negatives que poden afectar tant a les plantes que es conreen a l’exterior com a les que creixen en hivernacles no calefactats. Els cultius que no han patit els efectes del fred són aquells que creixen en hivernacles calefactats però la factura de manteniment ha pujat considerablement degut a l’energia extra necessària per mantenir la temperatura adient. Els productors es lamenten que no podran apujar el preu de venda de les plantes degut a la forta competència.

Des del sector insisteixen que encara és aviat per conèixer les pèrdues en detall tot i que les afectacions són evidents en plantes de temporada, com les destinades a vendre durant el mes de febrer. D’altra banda la majoria de les assegurances contractades cobreixen la mort total de les plantes per gelades però no les pèrdues que suposa el fet de no disposar de gènere per vendre, el que es coneix com a “mort comercial”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*