Blanes Portada Societat

Blanes dedica el pessebre monumental al Vescomtat de Cabrera

Pessebre Monumental de Blanes. Foto: Aj. Blanes

Blanes ha inaugurat la 27a edició del tradicional pessebre monumental. Enguany està dedicat al Vescomtat de Cabrera amb motiu dels 700 anys de la Parròquia de Santa Maria i ocupa 200 metres quadrats, una superfície quatre vegades superior a la d’altres anys. Això ha provocat que s’hagi d’instal·lar darrere de l’Ajuntament, a la Plaça dels Dies Feiners en lloc del Passeig de Dintre com es fa habitualment.
El pessebre, que compta amb una cinquantena de figures, reprodueix a escala la superfície de la comarca de la Selva, i inclou alguns dels principals edificis i monuments del territori que en el seu temps dominaven els vescomtes. Es pot veure, per exemple el Castell de Sant Joan de Blanes, l’Església de Breda, el Castell d’Hostalric o el Castell de Montsoriu d’Arbúcies, entre altres.
El disseny del pessebre és a càrrec de l’Agrupació Pessebrista de Blanes. En els darrers set anys hi participen també un centenar d’alumnes de l’Institut Serrallarga.
El vescomtat de Cabrera va ser una de les senyories feudals més importants de Catalunya des del segle XI fins al segle XIX. S’estenia per la major part de l’actual comarca de la Selva i algunes àrees de les actuals comarques del Maresme, el Vallès Oriental i Osona.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*