Destacats Portada Sant Iscle de Vallalta Societat

Denuncien el tancament d’un centre de menors a Sant Iscle de Vallalta

Sant Iscle de Vallalta. Foto: Araceli Merino - Wikipedia

La plantilla del centre d’atenció a menors migrants no acompanyats Meraki a Sant Iscle de Vallalta ha denunciat el tancament de l’equipament per part de l’empresa Eduvic. A més, el 26 de febrer ja es va tancar el centre Nur de Santa Margarida de Montbui, també de l’empresa Eduvic. El tancament afectaria les 36 persones que treballen a aquests centres.

Tant el centre Meraki, a Sant Iscle de Vallalta, com el centre Nur, a Santa Margarida de Montbui, formen part de la xarxa d’equipaments destinats al servei d’acollida d’urgència a joves migrats no acompanyats. El Col·lectiu Ronda ha explicat que l’empresa va comunicar el 15 de febrer l’inici d’un procediment d’acomiadament col·lectiu que afectaria les 36 persones que treballaven en aquests centres. Ha afegit que no s’han ofert recol·locacions ni indemnitzacions més enllà del mínim legal previst.

Les plantilles denuncien “mala fe”

El centre Meraki es va tancar el passat 28 de febrer. Les plantilles d’ambdós centres han denunciat “mala fe” per part de la direcció d’Euvic en el decurs de les reunions per l’acomiadament. En aquest sentit, han afirmat que hi ha un “insuficiència de la documentació aportada” per tal de justificar la necessitat econòmica del tancament.

L’advocada del Col·letiu Ronda Anna Huertos ha afirmat que és per a situacions com aquesta que existeixen els ERTO o la possibilitat d’instar a reduccions de jornada com a alternatives als acomiadaments. Els treballadors han criticat que l’actuació d’Eduvic “ha rebut el vistiplau de la direcció de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)”. A més, diuen que el tancament s’ha fet “sense valorar l’impacte sobre l’estabilitat emocional i el benestar dels joves acollits als centres”. Han afegit que “no té cap sentit desmantellar” una part del sistema de protecció social “només perquè la pandèmia ha alentit el ritme d’arribada”.


Publicitat

Els empleats es concentraran aquest dijous davant de la DGAIA per expressar la seva oposició al tancament dels dos centres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*