Uncategorized

L’obra social de La Caixa destina gairebé 50.000 euros a projectes de convivència, diversitat i voluntariat al Maresme

L’obra social de La Caixa finançarà tres projectes centrats en la convivència, la diversitat cultural i el voluntariat que es desenvolupen al Maresme amb gairebé 50.000 euros. A les convocatòries s’han presentat diverses entitats de tot l’Estat.

Un dels projectes que rebrà finançament és “Implica’t” de la Creu Roja de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir la implicació de tot el voluntariat en les tasques de participació institucional i en la vida associativa. La Fundació La Caixa col·laborarà en el desenvolupament d’aquest projecte amb un ajut de 21.100 euros.

Dos projectes maresmencs relacionats amb la convivència i la diversitat cultural també rebran finançament. Es tracta del Moviment Educatiu al Maresme i l’Associació de Mediadors Interculturals Vine amb mi.

La finalitat del projecte de Moviment Educatiu al Maresme és fomentar la integració de l’ alumnat nouvingut i les relacions interculturals en els centres educatius, alimentar la cohesió social mitjançant un treball de creixement personal a través de la dansa i el circ. La Fundació “la Caixa” col·labora amb aquesta entitat amb un ajut de 12.000 euros.


Publicitat

L’altre projecte, impulsat per l’Associació de Mediadors Interculturals Vine amb mi, treballa per la mediació intercultural a l`àrea sanitària. I és que la població immigrada en els municipis de la comarca és molt elevada, particularment pel que fa a població africana (magrebina i subsahariana), amb un augment de la població d’origen xinès. Segons dades de l’any 2010 del Consell Comarcal del Maresme, el 13% del padró són estrangers, i els magrebíes corresponen al 29% d’ells, d’Àfrica subsahariana el 13%, d’Àsia el 7% (d’origen xinès la immensa majoria).

Aquest fet origina una alta concentració d’usuaris en els centres de salut públics que pot derivar en un perill per a la salut i la convivència. La Fundació La Caixa col·labora amb aquesta entitat amb un ajut de 15.700 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*