Destacats Economia Maresme Portada

El Gremi d’Hosteleria del Maresme reclama més mesures pel sector

Escola del Gremi Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme

El Gremi d’Hosteleria i Turisme de Mataró i el Maresme considera que les mesures anunciades per la Generalitat, que amplien l’horari d’obertura dels establiments, són insuficients. Apunten que cal habilitar ajudes econòmiques directes a les empreses per a garantir la sostenibilitat del sector.

Les noves mesures aprovades pel Procicat allarguen una hora la franja d’obertura del matí i del migdia dels establiments de restauració. Si bé el Gremi d’Hosteleria i Turisme del Maresme considera que la mesura és positiva, creuen que és insuficient per a garantir la sostenibilitat de les empreses i la millora del mercat laboral del sector. El Gremi explica que ni la facturació actual de les empreses hostaleres ni les mesures habilitades per les administracions públiques aconsegueixen sostenir el sector. 

En aquest sentit, des del Gremi reclamen ajudes econòmiques directes a les empreses. I és que, diuen, “sense aquestes ajudes serà inviable mantenir el sector, i per tant, tampoc el mercat laboral vinculat”.

Millorar la rendibilitat del sector

El Gremi reclama avançar amb més mesures que millorin la rendibilitat del sector i en garanteixin la sostenibilitat. En concret, proposen a la Generalitat i al Procicat una proposta que contempla tres punts essencials. D’una banda, l’allargament de les 10.30h a les 13h l’horari d’obertura -de forma que es pugui tenir obert al públic ininterrompudament de les 7.30h a les 16.30h; d’altra banda, l’obertura dels establiments les nits dels caps de setmana de les 20h a les 22h; i, per últim, la instauració del toc de queda del cap de setmana a partir de les 22.30h -i no a les 22h com fins ara. 


Publicitat

El Gremi d’Hosteleria demana que les mesures s’introdueixin de manera progressiva i continuada, tot aplicant el sentit comú i sense contradir les mesures sanitàries vigents. És imprescindible, afegeixen, conjuminar Economia i Sanitat; el dret al treball i el dret a la vida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*