Uncategorized

La tercera Mostra d’Arquitectura del Maresme distingeix diverses obres de cinc municipis de la comarca

La tercera Mostra d’Arquitectura del Maresme, organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, ha guardonat la nau Gaudí de Mataró. Altres obres de diversos municipis maresmencs que han estat guardonades són la biblioteca pública Enric Miralles de Palafolls, de Miralles-Tagliabue; els habitatges Can Sabatés, de Vilassar de Dalt, i la casa R, de Cabrera de Mar, ambdues d’Arturo Frediani; els habitatges a la Ronda Barceló de Mataró, de Manuel Brullet, Alfonso de Luna i Franc Llonch; el Parc Turó del Sastre, de Montgat, de Claudi Aguiló i la pavimentació i plaça del carrer Masriera de Vilassar de Dalt, de Roger Méndez.

La convocatòria de la Tercera Mostra d’Arquitectura del Maresme recull 129 obres  realitzades des de l’any 2007 fins el 2010. La participació s’ha incrementat en un 38% respecte les edicions anteriors celebrades els anys 2004 i 2007 tot i la crisi.

D’altra banda la dotzena edició del premi Puig i Cadafalch, que de forma conjunta amb la Mostra del Maresme promou l’Ajuntament de Mataró, ha concedit el guardó ex aequo a l’edifici comercial a la Baixada de les Espenyes de Mataró, de Rosa Brullet i Manuel Brullet; i a la reforma i rehabilitació de l’antiga fàbrica Can Minguell, a Mataró, de Toni Gironés.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és exposar i donar a conèixer les obres més emblemàtiques de la geografia catalana. El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya té previst organitzar properament altres mostres a diferents comarques.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*