Destacats Economia Mataró Portada Societat

El servei de transport urbà Mataró Bus no pujarà les tarifes el 2021

Mataró Bus. Foto: Aj. Mataró

L’Ajuntament de Mataró ha congelat les tarifes per al 2021 del servei de transport urbà Mataró Bus i no n’apujarà el preu. L’ATM ha anunciat també que els títols de transport integrat, que permeten utilitzar diferents mitjans de transport i fer transbordaments, tampoc varien el seu preu de cara a l’any vinent. D’altra banda, el Ple de l’Ajuntament va aprovar prorrogar un any més el contracte del Mataró Bus.

La congelació de les tarifes de Mataró Bus s’inclou dins la modificació de les Ordenances Fiscals per al 2021, aprovades al ple extraordinari del passat 23 de desembre. Així, l’Ajuntament no pujarà l’any que ve el preu del bitllet senzill de Mataró Bus (té un cost d’1,70€), que està congelat des de 2013; tampoc augmentarà el dels títols propis de transport: la T-Rosa (6,60€) per a majors de 65 anys, jubilats, pensionistes i persones amb discapacitat, i la T-10 no integrada (8,15 €). Ambdues es van posar en marxa el 2019.

D’altra banda,  l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) també ha anunciat que els títols de transport integrat no variaran el seu preu l’any 2021. En aquest sentit, la mesura afecta tots aquells títols que permeten utilitzar diferents mitjans de transport i fer transbordaments.

Ple extraordinari de l’Ajuntament de Mataró

El Ple de l’Ajuntament va aprovar també la prorrogació del contracte del Mataró Bus a l’actual concessionària fins al 31 de desembre de 2021. Es tracta de  l’empresa CTSA (Avanza Movilidad Urbana, SLU).


Publicitat

D’altra banda, la liquidació provisional dels comptes de Mataró Bus corresponents al 2020 puja a 1.667.893,68 €. I és que Mataró Bus ha hagut d’afrontar aquest 2020 una important pèrdua de viatgers i limitacions en la capacitat dels autobusos com a mesura preventiva per evitar contagis. L’aportació municipal en acabar l’any es preveu que pujarà a 4,7 milions d’euros.

Per últim, el Ple també va aprovar la liquidació definitiva de 2019 per un import de 45.218,23 €. L’aportació municipal total durant aquell any va pujar a 3.284.017,69 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*