Malgrat de Mar Portada Societat

El restabliment del servei de tren entre Malgrat i Blanes encara no té data

El restabliment del servei de tren entre Malgrat i Blanes encara no té data

El restabliment de la circulació dels trens de rodalies de la línia R1 entre Malgrat de Mar i Blanes encara no té data fixada segons l’Ajuntament de Blanes. Aquesta setmana alguns mitjans de comunicació havien apuntat el 14 de desembre com a data per al restabliment del servei de tren entre la Selva i el Maresme, extrem que no ha estat confirmat per Adif ni per la Delegació del govern de l’Estat.

Segons expliquen des de l’Ajuntament de Blanes en un comunicat, l’alcalde Àngel Canosa ha confirmat amb la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, que l’executiu “està pendent que s’enllesteixin els preceptius estudis de seguretat finals”.

El passat 7 de novembre Adif ja va informar que les obres de construcció del pont estaven enllestides, però mancava que l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària fes els estudis de calibratge necessari que permetin reobrir el servei amb garanties. Les dates aproximades que s’han fet públiques fins ara apunten entre el desembre i el gener.

La reconstrucció del pont sobre el riu Tordera, que substitueix al que es va endur el temporal Glòria el passat mes de gener, ha costat 10,4 milions d’euros. Durant la inauguració del nou pont de vehicles sobre el riu -que transcorre de forma paral·lela al ferroviari- l’alcalde blanenc va aprofitar per reclamar de nou el desdoblament de la via del tren a la Selva Marítima i l’Alt Maresme.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*