Mataró Portada Societat

La família d’Helena Jubany critica la “deixadesa” judicial i policial en la reobertura del cas

Imatge d'Helena Jubany en el vídeo que s'ha fet servir per la campanya de crowfunding

Quatre mesos després de la reobertura de les actuacions per investigar l’assassinat d’Helena Jubany, el desembre de 2001, encara no s’ha fet cap nou pas als Jutjats de Sabadell que doni esperances a la família que el cas finalment es resoldrà.

L’acusació particular acusa de “deixadesa” tant el Jutjat de primera instància número 2 de Sabadell com la Policia Nacional, que actua com a policia judicial en aquest cas. L’advocat de la família, Benet Salellas, considera “molt greu” que no hi hagi “interès” a l’hora d’investigar un assassinat. En aquest sentit, Salellas reclama un relleu en el cos policial designat per investigar el cas per evitar que gairebé dues dècades després torni a “triomfar la impunitat”.

El jutjat de Primera Instància número 2 de Sabadell va ordenar la reobertura del cas a principis del passat mes d’agost després que la família va presentar noves proves, indicis i testimonis que posen en qüestió la coartada d’un dels investigats.

La reobertura del cas d’Helena Jubany s’ha pogut dur a terme gràcies a la campanya de crowfunding que van iniciar fa uns mesos un grup de ciutadans i que, en pocs dies, va aconseguir més dels doble dels diners que demanàven per fer front a les despeses. També ha jugat un paper determinant en la reobertura del cas el ressò que es va fer el programa ‘Crims‘, de Televisió de Catalunya.


Publicitat

Helena Jubany va ser trobada morta a Sabadell el desembre del 2001 després d’haver desaparegut durant dos dies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*