Calella Destacats Portada Societat

Calella aposta per contenidors intel·ligents per millorar el reciclatge

Els contenidors intel·ligents arribaran a Calella l'any 2021. Foto: Aj. Calella

L’Ajuntament de Calella apostarà a partir de 2021 per contenidors intel·ligents que permetin millorar el procés de reciclatge. Es tracta d’una iniciativa que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que finançarà el projecte amb una partida de 190.000 euros.

Així, Calella aposta per la implantació de la tecnologia en el procés de reciclatge dels ciutadans del municipi. Els contenidors intel·ligents arriben per millorar les taxes de reciclat i facilitar la labor ecològica als consumidors; serviran per optimitzar la recollida selectiva dels residus per poder tenir estadístiques del volum o tipus de deixalla que es dipositen als contenidors. Així mateix, el consistori complementarà aquesta tasca amb la de renovació dels contenidors que hi ha actualment al municipi.

A partir de 2021 els calellencs s’hauran d’identificar per a poder llançar la deixalleria. D’aquesta manera, es podrà fer un seguiment més exhaustiu de la funcionalitat dels contenidors intel·ligents. Aquest nou sistema bloquejarà les tapes dels dispositius escollits i només es podran desbloquejar a través d’una targeta física i personal que tindran els usuaris, o a través del mòbil.

Aviat, l’Ajuntament de Calella convocarà el concurs públic d’adjudicació del servei de compra i instal·lació dels contenidors intel·ligents amb els diners que ha concedit la Diputació de Barcelona. Albert Torrent, tinent d’alcaldia de Sostenibilitat, ha explicat a Ràdio Calella que es farà una prova pilot en una zona concreta de la ciutat i, en funció dels resultats, es decidirà si s’amplia i a on.


Publicitat

Suport de la Diputació de Barcelona

Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que finançarà els contenidors intel·ligents amb una partida de 190.000 euros. De fet, ciutats com Barcelona o Manresa també faran un pas endavant en la millora del procés de reciclatge amb la implantació d’aquests contenidors. Altres com Girona ja compten amb aquest nou procés per poder oferir al municipi i al ciutadà un nou mètode, més intel·ligent i efectiu, de llançar els residus.

Així doncs, l’any que ve Calella comptarà amb contenidors renovats i d’altres d’intel·ligents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*