Calella Destacats Portada Societat

L’Alcaldessa de Calella demana ajornar el desallotjament de l’edifici La Bruna

La Bruna ha de ser desallotjada, en principi, aquest 6 de novembre. Foto: La Bruna

L’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha enviat un escrit a la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 5 d’Arenys de Mar demanant que s’ajorni el desallotjament dels ocupants de l’edifici de l’hostal Gaviota, conegut actualment amb el nom de La Bruna.

Montserrat Candini ha demanat que s’ajorni el llançament de l’edifici per motius vinculats amb la situació sanitària que viu el país. Així, Candini demana temps per trobar una solució adequada per a les persones vulnerables que hi ha a l’edifici. El text enviat al jutjat posa de manifest la situació de possible vulnerabilitat d’algunes de les 40 persones que ocupen l’hostal La Gaviota. De fet, es té constància que hi ha un nucli familiar amb fills menors d’edat. També hi ha d’altres persones amb graus de vulnerabilitat que –diu l’escrit de l’Alcaldessa– “caldria avaluar amb temps”.

L’alcaldessa també destaca que en ple estat d’alarma i tenint en compte la situació actual de pandèmia amb els índexs de progressió actuals, el llançament de La Bruna en les dates fixades podria suposar la complicació de l’estat d’aquestes persones. De moment, el desallotjament està programat pel 6 de novembre.

La Bruna, un espai autogestionat

La Bruna, tal com expliquen a la seva web, és un espai autogestionat “que vol transformar-se en un refugi alternatiu”. El col·lectiu s’hi va instal·lar el 2017 per a dur-hi a terme un “projecte de trobada, cultural i d‘acció política”. Després que s’anunciés el desallotjament de l’espai, on actualment hi viuen persones sense recursos i sense llar, els veïns van fer una recollida de signatures que van entregar a l’Ajuntament de Calella reclamant solucions.


Publicitat

A l’edifici de l’hostal La Gaviota hi viuen una quarantena de persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*