Uncategorized

L’Ajuntament d’Arenys de Munt busca una solució a la ubicació de la Biblioteca

El passat 26 de setembre es va aprovar una resolució d’alcaldia-presidència a l’Ajuntament d’Arenys de Munt que proposa una nova ubicació per a la nova biblioteca dins del termini d’al·legacions del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis) per a la dependència municipal. Així, si l’original proposava construir la biblioteca a la parcel·la de Can Globus, ara el consistori proposa ubicar-la a l’edifici de l’antiga nau de Can Fernando Soler. Això suposa haver de reformar l’edifici en comptes de començar una obra nova.

Amb aquesta alternativa, l’Ajuntament planteja l’opció de compaginar l’Hotel d’Entitats, que era l’equipament que inicialment s’anava a ubicar a Can Fernando Savater. Gràcies a una subvenció de la Diputació, ja s’està elaborant el projecte bàsic que planteja ubicar la Biblioteca a la planta baixa i reservar la primera planta a les entitats, deixant la segona planta com a espai polivalent. La flexibilitat de la distribució permet que si fos necessari ampliar l’espai de la sala de lectura, es podria adaptar a la planta que més convingués. Des del consistori s’assegura que aquesta proposta ofereix una solució beneficiosa pel municipi a la problemàtica del PUOSC per la nova Biblioteca.

I és que durant els últims mesos el debat polític a Arenys de Munt ha estat, en part, centrat en el futur de la Biblioteca Municipal. Tot va començar quan l’equip de Govern actual, format per les CUP i CIU, va proposar, l’agost passat, a ERC que s’integrés al Govern Municipal. La secció local dels republicans va respondre amb un comunicat on sintetitzava els punts que allunyaven les postures de les diferents formacions. Un d’ells era el fet de donar prioritat a no perdre la subvenció de 645.000€ del PUOSC per rehabilitar la Biblioteca Municipal.

Després del creuament de diversos comunicats, l’Equip de Govern va recriminar a ERC que barregés diferents qüestions i va insistir en el fet que la prioritat era buscar alternatives a la ubicació per la nova Biblioteca, ja que la Diputació de Barcelona ja havia manifestat que no es complia amb els requisits mínims per fer la reforma de l’actual. Finalment, amb el decret d’alcaldia es defineix un canvi de destí que podria posar el punt i final al debat dels últims mesos sobre la reforma i la ubicació de la Biblioteca.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*