Uncategorized

L’acTIC a l’abast dels maresmencs i maresmenques

El Consell Comarcal del Maresme s’ha convertit en centre col·laborador acTIC, fet que implica que les persones que vulguin realitzar els exàmens per acreditar quin és el seu nivell en tecnologies de la informació i la comunicació, poden fer les proves i rebre formació a la seu del Consell.

L’acTIC és un certificat que acredita quin és el nivell de coneixements d’ús de les TIC que té un ciutadà o ciutadana. En els últims anys s’ha convertit en una acreditació molt útil per accedir a determinats llocs de treball. Hi ha 3 certificats diferents, que avaluen en diferent grau de dificultat vuit competències digitals com per exemple el tractament de la informació escrita, la navegació i comunicació en el món digital o la presentació de continguts, entre d’altres.

Així, gràcies al reconeixement com a centre col·laborador que ha atorgat la Generalitat al Consell Comarcal, els maresmencs i les maresmenques majors de 16 anys tenen la possibilitat de realitzar la prova a la seu, després d’haver tramitat la sol·licitud a http://actic.gencat.cat i haver pagat la taxa corresponent al certificat bàsic, mitjà o avançat, segons el nivell que es vulgui acreditar. Alguns col·lectius disposen de bonificacions o d’exempció del pagament d’aquesta taxa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*