Uncategorized

19 municipis formen part de la primera fase de la xarxa comarcal de banda ampla del Maresme

Un total de 19 municipis de la comarca disposaran de connexió de banda ampla a través de fibra òptica en almenys un dels seus equipaments municipals gràcies al projecte de Xarxa Comarcal de Banda Ampla del Maresme (XCBAM) que començarà a executar-se a partir del mes de setembre. Les poblacions que gaudiran inicialment d’aquesta infraestructura són Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tordera, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

El projecte, que es va gestar en el mandat anterior i té un pressupost d’1.900.000 euros finançats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ja està licitat en la seva primera fase i aprofitarà el troncal de l’autopista C-32 per portar el cablejat a les poblacions.
La segona fase, en la que entrarien els 11 municipis restants de la comarca, està encara pendent de licitació. El nou Govern del Consell Comarcal està buscant una fórmula de finançament mixta (público-privada) segons ha explicat a maresme360 el Conseller Delegat de l’Àrea de Cooperació Municipal i Planificació, Alfons Molons.

Segons Molons un dels objectius d’aquest projecte es “connectar tots els municipis maresmencs amb el Consell Comarcal per tal d’optimitzar recursos i estalviar diners compartint servidors i aplicacions.” Alfons Molons també creu que aquesta infraestructura pot ser una eina de promoció econòmica i de desenvolupament per als municipis ja que podran oferir aquest servei a les empreses.

El Conseller de Cooperació Municipal i Planificació també ha destacat que la voluntat del nou govern comarcal és poder tenir connectats els 30 municipis maresmencs “en el termini de temps més breu possible a més d’introduir millores al projecte i a municipis que ja tenen l’estructura feta, com Sant Vicenç de Montalt”.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*