Uncategorized

Aquest divendres tanquen el servei d’urgències del CAP de Vilassar de Dalt

Aquest divendres al vespre el servei d’atenció continuada (SAC) del CAP de Vilassar de Dalt, el servei d’urgències, deixarà de funcionar. És una de les conseqüències de les retallades en el sector de la sanitat que està aplicant la Generalitat i que obliga a reprogramar diversos serveis que ofereixen els centres d’atenció primària i hospitals.

El tancament d’aquest servei ha generat una mobilització ciutadana. Fa tot just una setmana unes 350 persones es van concentrar a la plaça de la Vila de Vilassar de Dalt sota el lema “Cap dia sense CAP” per mostrar el seu rebuig a la supressió d’aquest servei que, segons l’Ajuntament, afectarà unes 16.000 persones incloent veïns de Cabrils que també tenen en aquest CAP el seu centre de referència. També s’han recollit unes 3.700 signatures en contra del tancament del servei d’urgències.

A partir d’aquest divendres doncs, en cas d´urgència, els usuaris hauran de desplaçar-se fins al CAP de Vilassar de Mar (C/ Santa Maria, 59-79. Tel: 93 754 06 42) on hi haurà dos metges d´urgències que prestaran el servei d´atenció continuada. En cas que la persona no s´hi pugui desplaçar, un metge de referència es desplaçarà al domicili de l´usuari.

El consistori ha mostrat el seu desacord amb la mesura presa pel Govern de la Generalitat, tot i que afirma en un comunicat que ha arrencat el compromís dels responsables territorials de Salut per solucionar a curt termini els problemes de personal que pateix el CAP. Precisament per aquest divendres hi ha prevista una reunió de la regidora Maria Lluïsa Ruhí amb el Director de Serveis d´Atenció Primària del Maresme, Ricard Peiró, per determinar la cartera de serveis del CAP i resoldre els problemes de personal del centre.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*