Uncategorized

CiU i PP governaran junts el Consell Comarcal del Maresme els propers 4 anys

Convergència i Unió (CiU) i el Partit Popular (PP) governaran junts el Consell Comarcal del Maresme durant els propers 4 anys gràcies a un pacte de govern que s’ha signat aquest dimecres. L’acord ha estat signat per Xavier Badia, president comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Guillem Aresté, president comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i Diego Sánchez, president comarcal del Partit Popular (PP). Amb aquest pacte de govern convergents i populars tindran 16 dels 33 consellers comarcals, a 1 de la majoria absoluta.

Quant a gestió el Consell queda estructurat en quatre àrees operatives i una de suport: l’àrea de Promoció econòmica, l’àrea de Cooperació municipal i planificació, l’àrea de Medi Ambient i l’àrea de Benestar social i Educació.

Segons el pacte CiU presidirà el Consell Comarcal i també tindrà la vicepresidència primera. A més els nacionalistes seran els responsables de les conselleries de Cooperació Municipal i Planificació, de Medi Ambient i de Benestar Social i Educació. Per la seva banda el Partit Popular es queda amb la conselleria de Promoció Econòmica i tindrà la vicepresidència segona de l’administració comarcal.

Com a resultat de les eleccions municipals del 22 de maig la composició política del Consell Comarcal va quedar alterada de forma considerable. CiU ha passat a ser la primera força política comarcal amb 12 consellers, el Partit Socialista (PSC) s’ha quedat amb 9 representants, el PP i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han empatat amb 4 consellers cadascú mentre que Iniciativa per Catalunya (ICV) s’ha quedat amb dos. A més, la CUP i Plataforma per Catalunya (PxC) han obtingut 1 conseller cadascú.


Publicitat

L’anterior govern del Consell Comarcal del Maresme estava format per CiU, PSC i ERC amb el socialista Josep Jo com a president.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*