Anglès Notícies Portada Societat

Salut farà un cribatge ampliat a l'Institut Rafael Campalans d'Anglès

El Departament de Salut ha anunciat l’inici aquest dilluns d’una acció de cribatge a l’Institut Rafael Campalans d’Anglès després que la setmana passada es detectessin fins a 12 casos positius de coronavirus d’un mateix grup. Aquest cribatge es farà a l’alumnat, al personal del centre i als familiars convivents dels alumnes de tots els cursos.
Aquest divendres ja s’ha dut a terme un cribratge a 60 persones que són contactes estrets dels casos positius entre alumnes i professionals del centre.
L’objectiu és detectar els casos asimptomàtics perquè puguin dur a terme l’aïllament necessari i tallar així la cadena de transmissió per tal d’evitar més contagis.
L’acció es duu a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de l’Institut d’Assistència Sanitària i la direcció del centre educatiu. També hi participa l’Ajuntament d’Anglès, des d’on es dona suport en aspectes logístics i de comunicació a la ciutadania.
Es preveu que els resultats es puguin consultar a internet al cap de 48 hores d’haver realitzat la prova, si bé es trucarà els casos positius i s’enviarà un missatge als negatius.
El Departament ha exclòs de fer-se la prova totes les persones que en els últims tres mesos s’hagin sotmès a una PCR i el resultat hagi estat positiu, així com les que tinguin símptomes compatibles amb la COVID-19. En aquest cas, cal contactar amb el CAP de referència, des d’on s’indicarà com actuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*