Uncategorized

Tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta

Aquest Sant Jordi han començat les Jornades Gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta, una edició que destaca per l’elevada participació de municipis. En total són 10 les localitats maresmenques que ofereixen fins al 29 de maig degustacions i plats elaborats amb maduixes de la Vallalta.

Aquesta fruita, que assoleix la seva màxima qualitat aromàtica i de dolçor a la primavera, s’ha convertit en icona del Maresme i serà la protagonista principal dels menús que, entre el 23 d’abril i el 29 de maig, serviran una seixantena de restaurants de la comarca i de les postres que prepararan una desena de pastisseries.

Les jornades gastronòmiques a l’entorn de la maduixa tradicionalment s’havien fet en els municipis productors: Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Canet de Mar i Arenys de Munt. Aquest any, però, la maduixa també es podrà degustar en establiments de Cabrils, Pineda de Mar, Argentona, Vilassar de Mar i Premià de Mar. Aixií es pretèn, d’una banda, crear identitat territorial a partir dels productes autòctons i de l’altra, atraure el turisme de proximitat que cerca una gastronomia de qualitat.

El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra Maresme que rep el suport de la Diputació de Barcelona, han col·laborat en la organització i edició del fullet que recull els establiments que hi participen, així com els productors de maduixa de la Vallalta i els artesans alimentaris de la comarca que utilitzen maduixes del Maresme en l’elaboració dels seus productes.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*