Uncategorized

Prohibit fer foc en terreny forestal des d’avui i fins al 15 d’octubre

A partir d’aquest dimarts entra en vigor la prohibició de fer foc en terreny forestal que s’allargarà fins al 15 d’octubre. Es tracta d’una mesura que recull el Decret 64/1005 i té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma estableix que no es pot encendre foc en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries ni en la franja de 500 metres que els envolta. Especialment, no es poden cremar restes de poda, d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc només quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

El Decret també prohibeix llençar objectes encesos, abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc, llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.


Publicitat

L’obtenció d’autoritzacions
L’any passat es van concedir 5596 autoritzacions per fer foc entre el període del 15 de març al 15 d’octubre i se’n van denegar 601 per no complir els requisits. Aquest procediment està gestionat informàticament i permet enviar a la persona
que fa les cremes consells de prevenció i informació sobre el risc
d’incendi i possibles anul·lacions de les autoritzacions.

Les prohibicions d’encendre foc també a través del mòbil
Quan les circumstàncies meteorològiques siguin de risc alt, molt alt o extrem, el Departament pot establir mesures extraordinàries i prohibir encendre qualsevol tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, fer barbacoes de qualsevol mena o fumar en terrenys forestals. En aquesta situació, tots els permisos que s’han donat per fer foc queden sense efecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*