Uncategorized

Mataró recorda amb una placa el primer parc de bombers que hi va haver a la ciutat

La ciutat de Mataró inaugurarà aquest dimarts una placa per recordar el primer parc de bombers que hi va haver a la capital del Maresme, a la finca número 15 del carrer Bonaire. L’acte coincideix amb la celebració de la diada de Sant Joan de Déu, patró dels Bombers.

La placa l’ha instal·lada l’Ajuntament mataroní a instàncies d’un grup de bombers de Mataró: Josep Rovira, Jordi Buscà, Lluís Maria Gallifa i Manel Catà. L’objectiu és homenatjar el parc que va existir en aquest lloc entre els anys 1866 i 1940.

A més, amb aquest acte, tant la ciutat com els Bombers també pretenen recordar la figura d’Ignasi Cavallol, l’arquitecte municipal que va crear el cos de Bombers de Mataró, i que també és conegut per ser l’autor del projecte de construcció de la nau modernista de l’antiga fàbrica de farines can Fàbregas, que forma part del catàleg municipal d’edificis protegits.

A l’acte és previst que assisteixi l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Barón, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, i el cap de parc de Mataró, Jordi Andreu.


Publicitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*